هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيلتسجيل دخول الاعضاء
شريط الاخبار... لاضافة أخبارك علي الشريط المتحرك اضغط  أخبــار بنــا
..كلاكيت تاني مرة --- أحد المصلين يمنع الأستاذ محمد النحاس من أمامة الصلاة بمسجد الغوانم لكونه إخوانيا ...

 

 الشيبسى عندنا وبس

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
صوت الاحلام
ــــ
ــــ
صوت الاحلام


عدد المساهمات : 396
تاريخ التسجيل : 09/08/2011
الجنس : انثى
الهواية : الشيبسى عندنا وبس  Unknow11
الـــدولــة : الشيبسى عندنا وبس  Eg1010
المهنة : الشيبسى عندنا وبس  Unknow10
التقييم : 18
نقاط : 670

الشيبسى عندنا وبس  Empty
مُساهمةموضوع: الشيبسى عندنا وبس    الشيبسى عندنا وبس  Icon_minitimeالأحد أكتوبر 02, 2011 5:22 pm

الشيبسى عندنا وبس  Get102007ayi6v9ipdv8_1

طريقة عمل الشيبسى فى البيت اعملوه بقى وادعولى

[b]المكونات
ملح
بطاطس
مياه
خل
زيت
طريقه العمل بقى
الأول بدل ما البطاطس تطلع غليظه هنقطعها بالمقشره علشان تكون رقيقه
و بعدين نحط شويه خل و مياه و ملح في العلبه البلاستيك
و بعد كده نحط شرايح البطاطس في المياه بالملح و الخل و نسيبهم شويه حوالي ربع او نص ساعه على حسب ما انتوا عايزينها مقرمشه اد ايه وكل ما تسيبوها أكتر تقرمش أكتر
و بعد كده سخنوا الزيت في الطاسه و صفوا البطاطس و اقلوا البطاطس اول ما الزيت يسخن
والمفاجأة بقى
.
.
.
.
بالطعم اللى تحبوه



1
طعم الفراخ .....................مكعب
مرقة دجاج وشوية ملح



2. طعم الجبنة...................... بوضع الجبنة اللى تحبوها
مثلا بشر جبنة
رومى,
جبنة حادقة , الجبنة اللى تحبوها لكن الموتزريللا لا تصلح



3. طعم الملح .....................شوية ملح حسب الرغبة


4.
طعم الكاتشب او الطماطم ..................بوضع
ملعقتين من الكاتشب
+ ملعقة
ملح + ملعقة خل + ملعقة فلفل اسودانقعى
البطاطس
ربع ساعة




5.
طعم البيتزا..........................بوضع بعض خلطة البيتزا عليها

6.
نكهة الطماطم : اعصرى طماطماية
وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل + ملعقة فلفل اسود

وانقعى
البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر


7. الشطة والليمون : ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح +
فلفل اسود

[size=29]وتقدروا تخترعوا وتوضعوا الطعم اللي تخترعوه وتحبوه
بعد كده تنقع الشيبس في الطعم حتى تتشربه جيدا
ثم تحمر فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون ومقرمشة
ثم تستخرج من الزيت وتوضع على ورق ليمتص الزيت منها ثم تقدم


الشيبسى عندنا وبس  Do

وبالهناااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشيخ محمد غانم
..
..



عدد المساهمات : 382
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
الهواية : الشيبسى عندنا وبس  Swimmi10
الـــدولــة : الشيبسى عندنا وبس  Eg1010
المهنة : الشيبسى عندنا وبس  Trader10
التقييم : 40
نقاط : 882

الشيبسى عندنا وبس  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشيبسى عندنا وبس    الشيبسى عندنا وبس  Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 03, 2011 7:03 pm

صوت الاحلام كتب:
الشيبسى عندنا وبس  Get102007ayi6v9ipdv8_1

طريقة عمل الشيبسى فى البيت اعملوه بقى وادعولى

[b]المكونات
ملح
بطاطس
مياه
خل
زيت
طريقه العمل بقى
الأول بدل ما البطاطس تطلع غليظه هنقطعها بالمقشره علشان تكون رقيقه
و بعدين نحط شويه خل و مياه و ملح في العلبه البلاستيك
و بعد كده نحط شرايح البطاطس في المياه بالملح و الخل و نسيبهم شويه حوالي ربع او نص ساعه على حسب ما انتوا عايزينها مقرمشه اد ايه وكل ما تسيبوها أكتر تقرمش أكتر
و بعد كده سخنوا الزيت في الطاسه و صفوا البطاطس و اقلوا البطاطس اول ما الزيت يسخن
والمفاجأة بقى
.
.
.
.
بالطعم اللى تحبوه



1
طعم الفراخ .....................مكعب
مرقة دجاج وشوية ملح



2. طعم الجبنة...................... بوضع الجبنة اللى تحبوها
مثلا بشر جبنة
رومى,
جبنة حادقة , الجبنة اللى تحبوها لكن الموتزريللا لا تصلح



3. طعم الملح .....................شوية ملح حسب الرغبة


4.
طعم الكاتشب او الطماطم ..................بوضع
ملعقتين من الكاتشب
+ ملعقة
ملح + ملعقة خل + ملعقة فلفل اسودانقعى
البطاطس
ربع ساعة




5.
طعم البيتزا..........................بوضع بعض خلطة البيتزا عليها

6.
نكهة الطماطم : اعصرى طماطماية
وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل + ملعقة فلفل اسود

وانقعى
البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر


7. الشطة والليمون : ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح +
فلفل اسود

[size=29]وتقدروا تخترعوا وتوضعوا الطعم اللي تخترعوه وتحبوه
بعد كده تنقع الشيبس في الطعم حتى تتشربه جيدا
ثم تحمر فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون ومقرمشة
ثم تستخرج من الزيت وتوضع على ورق ليمتص الزيت منها ثم تقدم


الشيبسى عندنا وبس  Do

وبالهناااااااااااااااااااااااا
الشيبسى عندنا وبس  73716
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أمة الرحمن

أمة الرحمن


عدد المساهمات : 123
تاريخ التسجيل : 05/05/2011
الجنس : انثى
الهواية : الشيبسى عندنا وبس  Swimmi10
الـــدولــة : الشيبسى عندنا وبس  Eg1010
المهنة : الشيبسى عندنا وبس  Profes10
التقييم : 14
نقاط : 233

الشيبسى عندنا وبس  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشيبسى عندنا وبس    الشيبسى عندنا وبس  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 05, 2011 1:35 am

شاطرة يا ريهام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صوت الاحلام
ــــ
ــــ
صوت الاحلام


عدد المساهمات : 396
تاريخ التسجيل : 09/08/2011
الجنس : انثى
الهواية : الشيبسى عندنا وبس  Unknow11
الـــدولــة : الشيبسى عندنا وبس  Eg1010
المهنة : الشيبسى عندنا وبس  Unknow10
التقييم : 18
نقاط : 670

الشيبسى عندنا وبس  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشيبسى عندنا وبس    الشيبسى عندنا وبس  Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 07, 2011 8:18 am

شكرا لكم

جزاكم الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الشيبسى عندنا وبس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: 
منتـدي الأخــوات
 :: . :: ركن المطبخ
-
انتقل الى: